Volg ons

België weekend - Louvain la Neuve

De banen waren prachtig, het weer was perfect en de sfeer was top. Kortom, het was weer een echt GVN-weekendje!

Na een aantal jaren Duitsland ging ons jaarlijkse weekend tripje over de grens deze keer naar België. In de buurt van Waterloo hadden wij een gezamenlijk hotel in Louvain-la-Neuve. Een bijzonder stundentenstadje, dat in de jaren 70 door de Walloniërs is gesticht als tegenhanger van het Vlaamse Leuven.

Bovengronds is het gehele centrum autovrij en hoewel het vele beton nogal een ongezellige eerste indruk maakt, was het tegendeel waar. Veel leuke terrasjes waar de verschillende groepjes twee avonden lekker konden eten en drinken. En ook in de hotelbar was het daarna natuurlijk nog lang gezellig.

Maar er moest natuurlijk ook gepresteerd worden. Op zaterdag speelden we op Golf de L'Empereur op een kwartiertje rijden vanaf het hotel. Een prachtige baan met veel hoogteverschillen, die de 8,1 rating van Leading Courses zeker waarmaakte.

Op deze eerste dag werd er goed gescoord. Huib Moerman en Jacob van der Wagen maakten allebei een score van 71 netto en waren daarmee al beter dan hun handicap. Maar het waren de lagere handicappers, die blijkbaar het allerbeste met de omstandigheden konden omgaan. Dylan Weggeman (bruto 79) en Neil de Goede (bruto 76!) eindigden allebei op een score van netto 70. En daarme werd Neil de dagwinnaar vanwege zijn lagere handicap. 

Voor de verandering speelden we op zaterdag eens 2x een leary en die werden gewonnen door Mark van Hoven en Marc de Vries.

Op zondagochtend reden we wederom slechts 15 minuten naar onze tweede baan, de Royal Bercuit Golf Club. Deze baan is de nummer 4 van de Golfers Choice Awards 2024. En het was inderdaad een prachtige baan, wederom met flinke hoogteverschillen.

Natuurlijk was er in de startlijst weer voor gezorgd dat de kanshebbers voor het eindklassement zoveel mogelijk bij elkaar waren ingedeeld, zodat ze elkaar goed in de gaten konden houden. Maar zoals zo vaak kwam er toch nog iemand vanuit een eerdere flight naar voren stormen. Dylan en Jacob wisten de scores goed bij elkaar te houden en gingen gelijk op. Maar bij aankomst op het terras bleek dat Arie Rolloos een geweldige ronde had gespeeld met een 68 netto (79 bruto).

Arie pakte daarmee de dagwinst, voor Joris Langeveld (69 netto) en Caroline van der Spek (71 netto). Deze keer hadden we 2 neary's en die werden gewonnen door Huib en Martijn Serlie.

En dan het eindklassement. Jacob en Dylan hadden uiteindelijk inderdaad precies dezelfde totaalscore van 145 netto. Op basis van handicap werd Jacob daarmee derde en Dylan tweede. Maar met zijn geweldige ronde van zondag stelde Arie ook de eindoverwinning veilig, met 143 netto was hij de beste van allemaal. Caroline van der Spek werd de beste dame met een totaalscore van 149 netto. Gefeliciteerd allemaal!

Volgend jaar weer een GVN buitenland weekendje. Wie weet wel in dezelfde regio, want hier zijn nog tal van prachtige banen te vinden.

Groeten,

Dylan en Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen