Volg ons

SMC for AvL 2024 Finale

Op 1 april begonnen we op Rhoon met de Spang Makandra Cup 2024 voor dit jaar. In plaats van 2 volle weekends dit jaar de keuze om 6 rondes te spelen verdeeld over het jaar. 
Na dus Rhoon, Waterland, De Turfvaert, Hitland en Welderen was er afgelopen weekend de grote finale op Golfbaan De Hoge Dijk. 

Aan de start 45 deelnemers waarvan de top 12 nog aanspraak maakte op de eind overwinning in het klassement. 
Hoewel er gespeeld wordt voor de punten en de prijzen gaat het tijdens deze serie natuurlijk om het goede doel, de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Net als in de 9 voorgaande edities trachten we zoveel mogelijk geld in te zamelen. Met de steun van alle golfers die deelnemen en de golfpartners die de loterij sponsoren hebben we in de afgelopen jaar al een mooi bedrag bij elkaar verzamelt.  

Bij aanvang van de ronde kwam de zon al meer tevoorschijn en uiteindelijk hebben we onder een heerlijk zonnetje gespeeld. De wind bracht gelukkig nog wat verkoeling.
We gingen iets na 11 uur van start vanaf 2 tees. Voor ons zat de baan ram vol met 4 ballen. Het speeltempo helaas dus niet vlotjes maar misschien dan ook niet zo erg gezien de temperatuur.
En er stond natuurlijk voor een aantal spelers nog veel op het spel.

De baan lag er prima bij en de greens verrassend snel met veel scheve pin posities. Extra goed kijken dus naar het lijntje.

Deze ronde 4 neary’s die werden binnengehaald door Caroline Hoedemaker (hole 3), Hendro Moestadja (hole 5), Aashvin Mishra (hole 13) en Ulrich Chin-Kon-Sung op hole 15.
Die laatste bijna een “hole in one”. Ulrich wist de bal op 10 cm schuin achter de vlag neer te leggen.

De top 3 voor de dag winst als volgt bij een ¾ handicap verrekening: 3e plaats voor Bert Luttekes met 87 bruto en 74 netto. Tweede plaats voor Glenn Moestadja met dezelfde bruto en netto score maar met net een iets lagere handicap. Eerste plaats voor Samraat Basu. Met een zeer mooi 77 bruto en 73 netto pakte hij de dag overwinning. .

Na het toekennen van de punten en het verwerken ervan konden we het eindklassement opmaken.
En daarin uiteindelijk een verrassing.
Op de derde plek geëindigd dit jaar is Caroline Hoedemaker. Totaal wist ze uit de 4 beste rondes 329 punten te scoren. Op de tweede plaats Dylan Weggeman. Met een 4e plek tijdens de finale pakte hij nog een aantal extra punten om op 340 punten te eindigen.
De winnaar van de 2024 editie van de Spang Makandra Cup is geworden: Bert Luttekes. Doordat Bert tot aan de finale pas 3 rondes had gespeeld kon hij de 90 punten tijdens de finale volledig bijschrijven voor het klassement. En daarmee kwam hij op 342 punten.
Bert van harte met de eindoverwinning en geef de SMC ‘Jug’ het komende jaar een mooie plek in huis.

Na de uitreiking van de klassements prijzen was er als laatste nog het moment om de winnaar of winnares van de grote loterij bekend te maken.
Totaal hebben we 194 loten verkocht. Dank aan de deelnemers die loten hebben gekocht en de golfpartners die hebben bijgedragen aan de prijzen voor de loterij.

Namens de Antoni van Leeuwenhoek Foundation trok Claudia Berenstein het winnende lot. Caroline Hendriks is de gelukkige en kan met 3 andere spelers een ronde spelen op The International. Gefeliciteerd Caroline !
De winnaars van de andere loterijprijzen ontvingen deze ook meteen of zullen deze op een ander moment ontvangen. 

Helaas hadden we dit jaar geen diner na afloop en sloot de brasserie al eerder. Maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk ging eenieder op tijd naar huis na een lange heerlijke golfdag.

Komend jaar de 11e editie. Hoe en in welk format gaan we later bepalen. We zien jullie graag in 2025 terug. Dank voor jullie deelname en donaties. 
In december gaan we de cheque uitreiken

Dank aan volgende golfpartners voor het sponsoren van de loterijprijzen: The International, Golfbaan De Hoge Dijk, Golfpark De Turfvaert, Rhoon Golfcenter, Golfbaan Hitland, Golfbaan Het Rijk van Nunspeet, RSGolfshop.nl, Golfbaan Reymerswael, Golfbaan Spaarnwoude en 300Yards.

Groet,

Hans, Dylan en Glenn

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen