Volg ons

Tsjechie trip 2024

Golfen in Tsjechië, niet veel mensen denken daar het eerste aan als ze toe zijn aan een golfvakantie of -trip. Jammer, want in Tsjechië liggen zeer fraaie banen. En het bier en eten is van een andere prijsklasse dan in Nederland.

Met een select gezelschap van 6 spelers waren we afgelopen week in Praag voor een 4-daagse trip. Terwijl het in Nederland einde zomer was, was het in Praag, na een periode van veel regen, een week prima golfweer. Op donderdag nog wel een buitje en de paraplu af en toe op maar overall was het prima.

Op dag 1 speelden we op Albatross Golf resort. De baan waar in het verleden vaak het Czech Masters gespeeld is. Een echte championship course met glooiende strakke fairways en snelle greens. Alles in topconditie. Met twee flights in 4 uur rond. En dat op een nieuwe baan voor 5 spelers.
Beste score van de dag voor Frank Maanders met 71 netto.

Op dag 2 een nieuwe baan voor alle spelers. Het Black Bridge Resort. Een iets meer begroeide baan die tussen wat vakantie huisjes door liep met redelijk wat hoogte verschillen en zeer interessante holes. En regelmatig water in de weg. Echt een fraaie baan. Frank wederom winnaar nu met 74 netto.

Met zo’n klein groepje is het eenvoudig om ’s avonds in de stad wat te gaan eten met elkaar. Het hotel lag op ongeveer 20 minuten lopen van de oude stad. En in Praag is genoeg variatie aan restaurants. Voor ieder wat wils. Op de 1e dag was het nog “traditioneel” Tsjechisch. Op dag 2 heerlijk Italiaans gegeten aan de rivier.

Op dag 3 werden we met de taxibus naar het Golf & Spa Resort Konopiště gereden. Een erg fraaie bos-parkbaan met ook weer veel glooiingen en diverse waterpartijen. Deze dag toch wel af en toe een buitje. En een wedstrijd van lokale spelers waar we tussen klem kwamen te zitten waardoor de 2e negen net iets te lang duurde. Maar toch hebben we erg genoten van deze fraaie baan. Jan Krikva die dag de beste met maar liefst 67 netto.

Op de laatste dag speelden we op Prague City golf. Een baan met een verhaal. Twee jaar geleden speelden we hier ook. Een inland Links baan in een wat minder inspirerende omgeving met bedrijfsgebouwen en hoogspanningsmasten. Ik had de medespelers gemeld dat bij de baan een enorme pro shop was zodat er de laatste dag nog geshopt kon worden. Maar bij aankomst grote verbazing. Geen pro shop en ook geen 200 jaar oud gebouw als clubhuis. In plaats daarvan een strak en modern clubhuis met ernaast 2 appartementsblokken.

Vanwege faillissementen en overnames is de club verhuist. Zes holes zijn overgegaan naar Golfpark Praag en 6 nieuwe holes zijn erbij gelegd. De shop is niet meer, er is nu nog een hoekje bij de receptie met wat spulletjes. Tip: koop de golfballen ergens anders want die zijn verschikkelijk duur.
Een driving range is er nu nog niet maar komt er ook op korte termijn. In het restaurant kan je heerlijk eten en drinken tegen scherpe prijzen.
Op deze laatste dag kon ondergetekende de beste score van de dag, 73 netto, noteren.

Na het invoeren van de laatste scorekaarten en het optellen van de netto scores was het Frank die uiteindelijk de winnaar was van deze Tsjechië trip. Gefeliciteerd!

Na het eten en opfrissen werden we met het taxibusje weer richting het vliegveld gebracht voor onze thuisreis. Helaas met enige vertraging vanwege het baggerweer in Amsterdam. Maar uiteindelijk zijn we allemaal thuisgekomen.

Dank aan Martin, Mandy, Frank, Jan en Olga voor jullie aanwezigheid. Het was erg gezellig.
Of en wanneer we nog een keer richting Tsjechië gaan zal blijken. Als golf bestemming is het zeker aan te raden.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen