Volg ons

Turkije 2021 trip

Turkije 2021 trip

Een reisje buitenland om te golfen is altijd leuk. Het spelen van nieuwe banen draagt daar zeker aan bij. Op 11 december stapten 48 heren en dames op het vliegtuig naar Antalya voor een week golfen onder de Turkse zon en met Turkse service.
De zon liet het een beetje afweten, het was de laatste dagen zelfs koud in de baan, maar de gastvrijheid en service was uitmuntend. Een deel van de groep verbleef in het Sueno Golf hotel en een andere deel aan de overkant in het Sueno Deluxe Hotel. Met een all inclusive formule kan je de hele dag door eten en drinken krijgen en pakken. Bij het golf hotel liggen de Pines en Dunes banen. Niet veel van elkaar verschillend maar de Dunes iets korter (par 69) maar naar mijn mening de leukere en uitdagendere baan van de twee.

De eerste dag hadden we een late starttijd. Voor velen was de baan volledig onbekend en dat had effect op de doorlooptijd. Ondanks dat je de bal tussen de holes moeilijk kwijt kon raken duurde het allemaal erg lang – een volle 5 uur op de Pines Course – waardoor de laatste twee flights de laatste holes in het donker niet afkonden maken. De ronde daarom maar bestempeld als een oefenronde en niet meetellend voor het klassement.

Op dag 2 hadden we een vroegere starttijd en nu, wel een ronde van 5 uur, wisten we wel voor donker binnen te zijn. Op de Dunes Course was het Mladen Acinger die de 1e plek wist te pakken met 89 bruto en 70 netto. Tweede plaatst voor Hendro Moestadja (82/72) en derde Yvonne Kleihorst (96/72). Stevan Aldershof wist deze dag maar liefst 5 birdies op de kaart te noteren.

Dag 3 speelde we op de Pines holes. Met de wat vroegere starttijd ook hier gelukkig voor donker binnen. Lefty Joop Dagevos wist deze dag met 90 bruto en 71 netto de 1e plaats te pakken. Tweede Marije Siteur (100/72) en derde Harry Korver (86/73). Harry wist op 2 van de 4 par 3’s de bal het dichtst bij de hole te krijgen. Alinka Spijkers de birdiekoningin van de dag met maar liefst drie birdies.

Op de woensdag hadden we een rustdag qua klassement. Een deel van de groep nam een dagje rust en een deel begaf zich richting de Montgomery, Titanic en Lykia banen.
Zelf was ik met een groepje van 9 spelers op de fraaie baan van Lykia. Een fraaie Links baan met zicht op zee. Ook zicht op het onweer wat van twee kanten kwam. Op wat spetters na was het prima weer en was er geen onderbreking nodig. Dat was bij andere banen wel anders. Maar uiteindelijk kon men de ronde, na een ingelaste lunch, bij kunstlicht afmaken.

Op de donderdag wederom de groep aan de start op de Pines course. Gewend aan de baan ging het iets sneller en waren we voor donker weer binnen. Emile van Es was deze dag goed op dreef en kwam met 95 bruto en maar liefst 69 netto binnen. Tweede Harry Korver (85/72) en derde Yvonne Kleihorst (100/72). Harry kon ook twee birdies noteren.

Bij de start van de laatste dag was het in het klassement spannend. Een top 5 waar eenieder nog kans had op de eindoverwinning. En het was spannend of we het voor donker gingen halen. De laatste flight om 13:00 uur de baan in. Rond 17:45 uur gaat rond deze tijd in Turkije het licht zeg maar uit. Maar uiteindelijk was het tempo prima en was de laatste flight om 17:15 uur binnen in het clubhuis.

Peter had via de relaties van het hotel en de golftour operator een groot aantal prijzen ontvangen. Aangevuld met een aantal GVN-prijzen en donaties van Emile en Patrick & Marije – waarvoor onze dank -was er een volle prijzentafel.

Winnaar van het Neary klassement -dagelijks 4 stuks om te scoren – was Harry Korver. Hij wist gedurende de week 3 keer de bal het dichtst bij te leggen.

Winnaar van het birdie klassement werd Stevan Aldershof. Na de 5 birdies op dag 2 bleef het “droog” tot de laatste hole op vrijdag. Vanaf ongeveer 150 meter wist hij op de hole met d eeiland de bal op 2 cm naast de hole te leggen. Een bijna eagle! Tap in voor birdie nummer 6 van de week.

Uiteindelijk was het ook Stevan die winnaar van het eindklassement werd. Mede door constant spel en de dag overwinning op de laatste Met dagelijks een top 5 plek en een 1e plek op de laatste dag = bruto 73 en netto 69 - wist Stevan de meeste punten binnen te halen.
Tweede plek op de laatste speeldag trouwens voor Emile van Es met 94 bruto en wederom een 69 netto. Derde Harry Korver met 83 bruto en 70 netto.

Tweede in het puntenklassement Harry Korver en derde Yvonne Kleihorst.
Stevan wist ook het bruto klassement te winnen en Harry het netto klassement.

Na het uitdelen van de klassement prijzen werden de andere prijzen verloot onder de deelnemers die nog geen prijs hadden gewonnen.

Veel klassementen, veel prijzen, maar uiteindelijk waren we allemaal winnaars. Met elkaar hebben we er een prima week van gemaakt met golf en veel gezelligheid.
Mede namens Peter dank voor jullie aanwezigheid en dank voor de hulp met het innemen en verwerken van de scorekaarten.

Ik kijk nu al uit naar een volgende Go4Golf Reizen en GVN trip.

Groet,
Hans 

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen