Volg ons

Winter Tour 2023 - Westwoud

Vandaag te gast bij golfbaan Westwoud. Zeer vriendelijke ontvangst en prima omstandigheden, niet te koud en nauwelijks wind. De baan was wel een behoorlijk stuk korter met veel zand op de fairways. Op de meeste holes lag de afslagmat tussen geel en rood en op sommige holes zelfs voor de rode tee. Omdat iedereen vanaf dezelfde afslag en dus ook afstand moest spelen heb ik als wedstrijdleider besloten (in overleg met de deelnemers) dat de dames de handicapslagen van geel meekregen, om het eerlijker te maken. De heren hadden voordeel van een kortere hole en de dames hadden meer slagen mee.

Op deze baan zijn er twee holes die in aanmerking komen voor de Leary, hole 1 en 18. De 18e is altijd een lastige vanwege de vele bomen waar je tussendoor of overheen moet slaan. Hole 1 is meer open en is met een beetje redelijke eerste slag nog wel haalbaar in twee. Dus mijn keuze viel op hole 1 als Leary hole. Helaas had niemand van de tien spelende leden het vizier op scherp staan en daardoor niemand in twee op de green! Ik moet er wel bij vermelden dat, als ik van te voren hand geweten, hoe lang hole 18 vandaag speelde, dan was ik zeker voor die hole gegaan. De 18e was vandaag in een rechte lijn naar de vlag 143 meter. Je moest wel over de hoge bomen heen, maar dat is een leuke uitdaging. Met twee keer een kort ijzer was het niet moeilijk! Was ik maar voor die route gegaan.....

De Neary stond vandaag op hole 12 van 124 meter. Deze werd het beste gedaan door: Jeroen Huizing! Gefeliciteerd, Jeroen! Hij kreeg de sleeve GVN ballen cadeau.

Er waren drie leden die een birdie wisten te maken: Jeroen S, Cornelie en Jan! Gefeliciteerd! Zij kregen een birdiebal of vogel cadeau. Eén birdie was wel speciaal: met een mooie chip ging de bal erin voor de birdie!!! Lekker!!!

Het podium:

Op de derde plaats met 80 bruto en 71 netto: Jeroen S! Weer een nette stabiele ronde van Jeroen. Prima gedaan! Gefeliciteerd met je derde plek en hij kreeg 2 sleeves met GVN-ballen cadeau.

Op de tweede plaats met 97 bruto en 68 netto: Cornelie! Goed gedaan! Zij kreeg ook 2 sleeves GVN-ballen cadeau.

Op de eerste plaats met 90 bruto en 65 netto: Leen! Hij was tijdens de ronde heel stil en sloop als het ware met zijn flightgenoten mee. Dat was ook wel met een reden. Zo vertelde hij mij in de baan dat hij het lichamelijk zwaar heeft en dus al zijn energie nodig heeft om de eerste negen door te komen en daarna kijkt hij wat er nog mogelijk is tijdens de 2e negen. Vandaag super gespeeld en dat geeft weer vertrouwen voor de volgende keer. Jij bent vandaag de terechte kampioen!!! Ook Leen kreeg 2 sleeves GVn-ballen cadeau. Na de ronde was hij zichtbaar aan het glunderen. Goed gedaan, Leen! Leen klimt door deze overwinning lekker in het klassement en het wordt steeds spannender bovenin tussen Sandy en Jeroen! 

Helaas was de baan niet qualifying, maar we hebben wel genoten! Verder wil ik mijn complimenten geven aan iedereen, want wij (laatste flight, 4 bal) waren in 4 uur en 3 minuten rond. Lekker vlot doorgelopen allemaal! 

Bedankt voor jullie komst en graag tot de volgende keer!

Groet,
Arno

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen