Volg ons

Zomert Tour 2023 - Twentsche

Dag twee van het dubbele zomer tour weekend in noordoost Nederland was op De Twentsche.
Na de natte ronde dag eerder op De Gelpenberg deze dag gehaal droog met veel bewolking en een stevige wind. Af en toe kwam het zonnetje er ook nog wel door.

Voor af waren we “gewaarschuwd” voor de greens. Deze zouden flink geprikt zijn. Uiteindelijk viel dat wel mee maar op een aantal greens toch wat lelijke plekken. Men is druk bezig met het aanpassen van de baan – onder andere wat bunker aanpassingen – en het omhoog brengen van de kwaliteit.
Dat laatste dus met name van belang voor de greens. Het droge weer van de afgelopen weken heeft z’n sporen achtergelaten.

Maar goed, aan de start 21 spelers waaronder 15 die de dag eerder ook al 18 holes hadden gespeeld.

Deze ronde meer birdies. Maar liefst 9 spelers met een birdie: Angelique, Jeroen, Maarten, Jelle, Robert, Cees, Peter, Daan en Jan (2x).

De speciale verrichtingen deze dag op hole 2, 3 en 15. De leary op 2 was zeg maar de doorgeschoven neary van een dag eerder. Jan wist de bal mooi dicht bij de vlag te  krijgen welke niet op een makkelijk positie stond.
De neary op hole 3 – de ingekorte par 3 – was voor Conny. De neary op hole 15 voor Jelle.

De top 3 deze ronde was geheel voor de dames. Op de derde plaats Francine met 85 bruto en netto 74. Tweede plaats voor Angelique met ook 85 bruto en 73 netto. Maar de winnares deze ronde met 90 bruto en een mooie 71 netto (bij ¾ verrekening) is Conny.

Mooi gespeeld dames!

Tot een volgend GVN-evenement

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen