Volg ons

Zomer Tour - Bleijenbeek

Beste leden, vandaag te gast op golfbaan Blijenbeek en met 9 entousiaste deelnemers gingen wij eerder van start dan wij dachten. Gelukkig kwamen wij daar op zaterdag, op de Golfhorst, al achter. Iedereen ingelicht, startlijst aangepast en hop 1 1/2 uur eerder de baan in. De baan lag er prima bij met goed rollende greens. Het was wel erg warm, 30 graden op de eerste dag van de herfst! Dus veel drinken en niet te veel inspannen!

Met 9 deelnemers, waarvan er 6 ook mee hebben gedaan op zaterdag op de Golfhorst, was het voor hun een dubbel weekend. Lekker veel golf in een prachtig weekend met dit zomerse weer. Voor zaterdag zie uitslag en verslag van Mladen.

Vandaag 3 heren, deze keer, met allen een birdie: Hans, Ruud en Arno! Gefeliciteerd heren met jullie birdievogel. De vogel van Ruud ging direct naar Marieke en zij kreeg zijn birdievogel! Wat is hij toch lief, he, Marieke! In het birdieklassement zit Hans mij op de hielen en vroeg bij binnenkomst meteen of ik een birdie had gemaakt. Ja, gelukkig voor mij wel en ik sta nu 2 birdies voor op Hans! Spannend! Ook het nettoklassement wordt alsmaar spannender, maar daar kom ik straks bij.

Een echt korte hole voor de Leary heb je niet op deze baan, althans op de kaart! Op de kaart staat hole 11 met 303 m voor de heren en 255 m voor de dames als kortste hole, maar eigenlijk was hole 12 de kortste, deze speelde 220 meter. De hele fairway van deze hole was opnieuw ingezaaid. Nu moesten wij op een klein strookje staan van hole14 en konden wij de faiway van hole 14 gebruiken om zo de hole te spelen. Hier moesten we wel even goed opletten en elkaar de ruimte geven om je slag te kunnen maken. Dat ging allemaal prima! Nu terug naar wat ik op papier dacht dat de kortste hole was, hole 11: Helaas bleek deze voor alle deelnemers vandaag niet haalbaar in 2 slagen, dus de sleeve ballen bleef in de tas voor een volgende keer. De Neary op hole 13 stond op naam van Marieke, maar in de laatste flight kwam daar nog iemand langszij: Met een mooi slag, recht op de vlag af, kwam de bal op 1 1/2 meter van de hole en de birdieput ging er in! Arno heeft de neary geslagen en mocht een sleeve gvnballen mee naar huis nemen! Gefeliciteerd met je neary!

De uitslag:

Vandaag hoefde je niet onder de baan te spelen om te winnen, een ronde netto van 73 of hoger was al goed voor een podiumplaats. Het is een lange baan, met best wel grote stukken lopen tussen verschillende holes en dan het warme weer erbij, maakten het niet makkelijk vandaag. Ik denk dat wij vandaag wel rond de 12 km gelopen hebben, dus flink aanpoten geblazen was dat!

Op de 3e plaats met 109 bruto en 77 netto: Geert! Gefeliciteerd Geert! Goed gedaan! Op de eerste hole deed zijn nieuwe driver nog niet precies wat je zou verwachten van nieuwe spullen, maar dat is dus wel beter geworden in het vervolg van deze ronde. Met een mooie volle doos gvnballen ging hij heerlijk genieten van zijn diner na afloop.

Op de 2e plaats met 90 bruto en 76 netto: Hans! Gefeliciteerd Hans! Goed gedaan! Gisteren al een eerste plek en vandaag een 2e plek, hij schiet naar boven in het klassement en staat nu eerste! Is hij nog in te halen? Gelukkig hebben we dubbele punten in de finale, maar het wordt zeker spannend tussen Hans, Marc en Erik, met als gevaarlijke outsiders Arno, Leen, Geert en Mladen. Kom het mee maken op zondag 29 september op Reijemerswaal, de finale van de Zomertour 2024!

Op de 1ste plaats met 89 bruto en 73 netto: Arno! Gefeliciteerd Arno! Goed gedaan! Ik had niet het idee dat ik er zo goed voor stond, maar ik ben zeer blij met dit resultaat!

Met Mladen, Geert en Hans nog lekker gegeten en daarna voldaan naar huis na een leuk, gezellig en fijn weekend! Bedankt voor jullie komst naar de mooie golfbaan Blijenbeek en graag tot de volgende keer.

Met vriendelijke golfgroet,

Arno.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen