Volg ons

Zomer Tour - De Koepel

Met een klein groepje van negen GVN'ers vroeg afgereisd naar het mooie Twente voor een rondje zomertour op De Koepel. De Koepel maakt de indruk al op de hole 1: je loopt met de fairway het heuveltje op en meteen na de dogleg wordt je verwelkomt door een prachtig uitgestrekt veld van heide vol in paarse bloei. Als je er nog nooit bent geweest, blijft de baan je verassen met mooie holes die op een mooie manier ingepast zijn in het Twentse landschap. Ook qua layout en onderhoud lag de baan er geweldig bij, met strakke fairways, linksachtige hoge roughs en uitdagende greens. Puur genot.

Er is weer lekker gescoord. Top drie allemaal onder hun netto PAR voor de baan. Neary en leary hebben we dit keer uitgezet niet perse op de makkelijkste holes. Vlag op de PAR3 was 170 meter. PAR4 dogleg naar links was iets makkelijker, maar ook hier moest je twee precieze shots produceren om de green in twee te vinden voor de leary. Maar een beetje GVN'er laat zich daar niet van afschrikken. Idzerd pakt de neary als enige die de green in regulation wist te raken. Leary is in de eerste flight neergezet door Hans Brekelmans en is niet meer verbeterd. De winnaars, allemaal met netto in de 60 waren: derde plaats voor Hans Brekelmans met een score van 93/69, tweede plaats voor Idzerd Holdinga met 89/68 en de winnende score van 85/68 was van Marc de Vries. Marc doet hiermee geweldig goede zaken om zijn leiding in algemeen klassement te bestendigen. 

Na het rondje is er op het terras van De Koepel nog uren lang gezellig gebleven. Drank en versnaperingen bleven aangevoerd worden, iedereen bleef iedereen trakteren, er was geen einde aan gulheid, onnederlandse taferelen daar in verre Twente. Zelfs de beladen en verwijtende onderwerpen zoals slow play konden de pret niet drukken, de frustratie werd weggewuifd, genuanceerd en gebageteliseerd tot in den treure, want hoezo slow play? Avond hebben we afgesloten met een maaltijd van de kaart en iedereen vertrok rond 20u naar zijn hotel, B&B of camping. Want, de volgende morgen was er weer een golfdag voor de drukke GVN'er, dit keer op de Gelpenberg in het mooie Drenthe. 

Tot de volgende GVN wedstrijd!

Mladen

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen