Volg ons

Zomer Tour - Gelpenberg

Dag 2 van een dubbel weekend zomer tour in het oosten van Nederland. Deze tweede dag waren we met 16 spelers op de fraaie baan van De Gelpenberg.
Voor veel spelers is dit een rit van 1½ tot 2 uur. Een aantal spelers had voor de zaterdagavond maar een onderkomen geregeld. Een lange rit dus maar dan heb je ook wat. Een erg fraaie bos- en heide baan met interessante afwisselende holes. De green waren snel en glooiend en ook hier de rough gulzig. Maar net of ver buiten de baan dan kon je vrijwel zeker een ander balletje uit de tas opdiepen. Terugvinden was er lastig. De schapen kunnen nog flink aan ede bak.

Met een later(e) start - rond 13:00 uur – was eenieder mooi op tijd en gingen we op tijd de baan in. Uiteindelijk was de laatste flight – een 4 bal – in iets meer als 4:30 uur binnen. Met toch veelvuldig zoeken is dat prima.
Opvallend dat na de doorkomst op 10 de baan nagenoeg leeg was/leek. Uiteindelijk waren we ook zo’n beetje de laatsten die na het diner rond 21 uur vertrokken. Het was niet erg druk in de middag.

Deze ronde de speciale verrichtingen op hole 6, de leary, en hole 12, de neary.
De leary werd door Hugo gewonnen. De neary was voor Cees.

En dan de top 3 waarbij opgemerkt dat, mits je de bal op de fairway hield, de condities uitermate geschikt waren om goed te scoren. Warm weer, goede rol op de fairways en maar een klein zuchtje wind.
Op de derde plaats Daniel die 98 bruto en 73 netto noteerde op de kaart. Tweede plaats voro jelle die mooi bruto onder de 80 bleef. Hij bracht een 76 bruto en daarmee een 68 netto binnen.
Eerste deze ronde, de dag van gisteren op De Koepel was hij 3e, Hans Brekelmans. Hans scoorde 94 bruto en daarmee een mooie 67 netto. Heren gefeliciteerd met de ballen en de punten voor het klassement.

De volgende zomer tour is zondag 4 augustus op Golfbaan Delfland. Na vele jaren keren we terug nu Delfland per mei ook partnerbaan van de GVN is geworden. Er zijn voor a.s. zondag nog een paar plekken beschikbaar.

Tot een volgend GVN-event.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen