Volg ons

Zomer Tour - Golfhorst

Met nog 3 rondes te spelen is het spannend aan de top. Niet zo vreemd dat er 6 uit de top 10 van de Zomer Tour zich dit weekend in Limburg hebben gemeld om zaterdag op De Golfhorst en zondag op Landgoed Bleijenbeek nog een klimpoging in de klassement te wagen. Een beetje nonchalant en zogenaamd onthecht, verschijnen ze aan de wedstrijdtafel, met opmerkingen zoals "Nee hoor, ik kom er voor de gezelligheid" en "Competitief? Nee, niet ik!". Of erger nog "Mij handicap is te laag" en "Ik ben geblesseerd". Maar ondertussen focus 300% en baan management van een pro caddy. 

Niet tevergeefs.

De Golfhorst was niet op zijn mooist dit weekend. Greens waren geprikt en gezand, en over het algemeen niet in hele goede staat. Verder waren de omstandigheden perfect:  warm en zonnig, weinig wind. Fairways rolden goed. Het is redelijk goed gespeeld. Niet door iedereen, wel door de niet-competitieve gezelligerds. Derde is geëindigd Arno Joosen, met 75 netto. Tweede plek was voor Pollie van Denderen met 71 netto. Met rondje 82 en netto van 70 ging de overwinning naar Hans Bijlsma. Deze overwinning brengt Hans op nr 1 van de klassement voor de Zomer Tour, 6 punten boven Marc de Vries.

Met nog 2 rondes te gaan wordt de wedstrijd morgen op Landgoed Bleijenbeek extra spannend. Competitief? Nee, hoor. 

Vermelden waard ook deze bijzondere prestaties: leary op hole 15 door Ruud van Meggelen, met eerst een eagle putt van net buiten de green; en de neary en tap-in birdie voor Arno Joosen, op 20 cm van de pin van hole 4 (zie foto). 

Tot morgen op Bleijenbeek.

Mladen

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen