Volg ons

Zomer Tour - Delfland

Na vele jaren een terugkeer op Golfbaan Delfland. Als jonge vereniging speelden we begin van de 2000's al op Delfland regelmatig onze wedstrijden. Toen was het nog een jonge onvolgroeide vlakte met water en een enkele boom of struik. Zoals de baan zelf aangeeft: “Sinds de opening in het jaar 2000 is Delfland uitgegroeid tot een volwassen golfbaan met een groen karakter. De vele waterpartijen en glooiende greens zorgen voor een uitdagende baan voor zowel de beginnende als de ervaren golfer.”

Groen was de baan zeker. De baan staat in “volle bloei”. De fairways waren helaas gezand waardoor de bal enigszins geremd werd. De greens waren lekker snel, menig 3 put helaas tot gevolg.

Bij de start was er enige onrust en verwarring. Er kwamen al green fee spelers aan die wilde starten terwijl wij nog 6 flights hadden te gaan. Miscommunicatie de reden, men had ons voor een 2 tee start in het systeem staan wat niet was doorgekomen. Gelukkig schakelde de marshall even mee en werden andere spelers richting de gele lus verwezen.
Het lost zich altijd wel op als iedereen even meewerkt. En het was mooi weer dus….

Uiteindelijk waren we allemaal redelijk op tijd de baan. Delfland is een zeer bruisende golfbaan waar het altijd goed gevuld is. Ook deze dag met het mooie weer. Het zat rammetje vol. Veel twee ballen die dan helaas op een wedstrijd met 11 drieballen lopen en dan de rem er op moeten zetten. Ondanks het wachten op elke hole waren we in 4½ uur rond.
Opmerkelijk dat een aantal spelers nog nooit op Delfland gespeeld hadden. Zo ontdek je met de GVN weer eens wat nieuws.

Maar goed, de wedstrijd dan. Rood 4 en geel 7 waren van te voren bedacht als de neary holes.
Rood 4 was prooi voor Stevan. Stevan speelde ook de beste bruto score van de dag, een mooie 77. Neary op geel 7 was voor Hugo. Het scheelde niet veel of het was een 1 geweest, Nu was het een eenvoudige birdie.

Wie de birdies hebben gemaakt is in de uitslag te zien. Totaal 7 spelers die 1 of 2 birdies wisten te maken.

En dan de top 5. En die is iets anders dan ondergetekende meldde op het terras. Het systeem was iets te aardig voor mij qua slagen. Spelen van rood betekent helaas minder slagen.
Op de 5e plaats Leen met 93-74. Vierde plek voor Jelle met 80 en ook 74 netto. De top 3 allen met 71 netto. Derde Frans met 94 – 71, tweede Erik met 91-71 en winnaar deze ronde met 81 bruto en dus ook 71 netto: Ruud. Heren van harte met de prijzen.

Dank voor jullie aanwezigheid en de gezelligheid op deze mooie zondag. Later in het jaar komen we mogelijk nog een keer terug op Delfland. En dan gewoon met een vlekkeloze start.

Tot de volgende GVN-ronde. Hou de kalender in de gaten.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen