Volg ons

Zweden Tour Finale - Falkoping (dag 5)

Editie 19 van de GVN Zweden Tour zit er weer op. Wat hebben we weer genoten van de Zweedse banen en de gastvrijheid.

De eerste drie dagen waren gevarieerd qua weer. Af en toe toch wel stevige buien maar ook een heerlijk zonnetje. Op de donderdag moesten we op Brevikens GK strijden tegen de stevige wind. En dat op een meer open baan in vergelijking met de andere vier dagen waar we tussen de bomen liepen.
Op de finale dagen speelden we op Falkopings Golfklubb. Wederom een zeer fraaie, af en toe strek glooiende, baan. Kleine greens die ondanks het uiterlijk ook weer verraderlijk snel konden zijn. Na 4 dagen leek het dat de top 2 zou gaan bepalen wie de nieuwe kampioen zou worden.
Maar natuurlijk moest er ook nog gestreden worden voor de dagprijzen.

Het was op vrijdag warm en benauwd maar gelukkig bleef het droog.

Zoals elke ronde was er een neary en leary uitgezet. De neary stond op de kortste hole van de baan.
Met een heel lelijke maar effectieve getopte ijzer wist ondergetekende de bal op soort korte afstand bij de hole neer te leggen. Easy birdie!

De leary op hole 18, par 4 van 300 meter voor de heren en 274 meter voor de dames, bleek toch wat lastiger te zijn dan de online birdie guide deed vermoeden. De hole ging net voor de green steil omhoog naar een zeer kleine green. Geen van de 28 spelers wist de bal uiteindelijk met 2 op de green te krijgen.

Op deze warme dag werd er goed gescoord. De derde plaats was voor Bert Luttekes. Hij maakte een 88 bruto en 70 netto. Tweede plaats Henk Nierstrasz met 89 bruto en 67 netto.
De absolute winnaar was René Kroezen. Bij René lukte deze dag werkelijk alles. Hij bracht een mooie 84 bruto binnen wat resulteerde in maar liefst een 61 netto. Zo zie je dat de ene dag de andere niet is en dat maakt spelletje nou juist zo leuk….of frustrerend.

Nadat de laatste wedstijdpunten waren toebedeeld konden de diverse klassementen opgemaakt worden.
Voor het birdie klassement was het in de laatste flight nog even spannend maar uiteindelijk maakte Jan Brehm de verlossende put en birdie. Gefeliciteerd Jan met je “grote vogel”.

Voor het bruto klassement was de top uiteindelijk als volgt: 3e plaatst voor Jan Brehm met 448 slagen over 5 dagen. Tweede plaats voor Jelle Cool met 430 slagen. De winnaar op bruto aantal slagen Ruud van Meggelen met een totaal van 429 slagen.

En dan het eindklassement waar het eigenlijk om gaat. Elke waren er op basis van de netto uitslag punten te verdienen. Die totaal opgeteld waarbij alle dagen meetellen levert volgende eindresultaat op:
Als vijfde geëindigd is Jan Brehm met totaal 620 punten, Vierde plek voor Meinderd de Vries met totaal 629 punten. Derde plek Hans B. met 642. Op de tweede plaats Kaj Wesseldijk met 674 punten.
En dan de kampioen van de Zweden Tour 2024, en in 2018 stond hij ook op de hoogste trede van het podium, is Ruud van Meggelen.
Ruud was gedurende de week de meest constante speler met 4 keer een top 5 plaats waarvan 1x een dagwinst. Gefeliciteerd Ruud met de titel en geef de beker het komende jaar maar een mooi plekje.

De 19e editie van de GVN Zweden Tour zit er dus weer op. Dank aan alle deelnemers voor jullie aanwezigheid en gezelligheid. We hebben wederom kunnen meemaken wat golfen in Zweden inhoud, Mooie banen, geweldige gastvrijheid en dat voor prijzen waar je in Nederland tegenwoordig 9 holes voor mag/kan lopen.

Volgend jaar de 20e editie en wie weet waar we dan naar toe gaan. Hou de nieuwsberichten goed in de gaten.

Groet,
Hans

ps: dank voor de heerlijke versnapering uit Schotland en het mooie "drankshirt". Is meteen m'n lucky shirt gezien het resultaat tijdens de zomer tour op de zondag direct na de tour. 

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen